Actualizare site privind stadiul de implementare a proiectului - iulie 2022
În luna iulie, activitatea de implementare s-a derulat conform planurilor, având loc următoarele progrese, realizări și rezultate.
PROIECT „CONEXIUNE INTERETNICĂ”
7/31/2022
În luna iulie 2022, Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung a continuat implementarea proiectului „Conexiune Interetnică” derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Scopul proiectului cu o durată de 24 luni este determinarea tinerilor romi și a actorilor locali din Turulung să-și crească capacitatea de intervenție în propria comunitate. În cadrul proiectului se vor organiza: 4 acțiuni comunitare, 2 evenimente culturale, 4 competiții sportive, se va facilita accesul la servicii sociale comunitare prin extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale din cadrul Centrului Comunitar „Sf. Martin de Tours” din Turulung, creșterea calității învățării bazată pe o educare și instruire inovatoare.
În perioada 1-31 iulie 2022 activitatea de implementare s-a derulat conform planurilor, având loc următoarele progrese, realizări și rezultate:
Au continuat activitățile educative oferite de Centrul Comunitar „Sfântul Martin de Tours”.
Pe perioada vacanței școlare au fost suspendate:
activitățile în cadrul programului de Educație parentală desfășurat la Centrul comunitar „Sfântul Martin de Tours”
activitățile în cadrul programului de Orientare profesională și vocațională
meditațiile după orele școlare în cadrul programului Excelență prin educație
antrenamentele în cadrul programului Integrare socială prin sport
activitățile în cadrul programului Integrare socială prin educație ecologică.
A fost recrutat și angajat liderul grupului de inițiativă. A început procesul de selecție a membrilor care vor face parte din grupul de inițiativă a tinerilor din comunitatea locală Turulung (6 persoane) și a celor din grupul de acțiune al actorilor locali (12 persoane). A fost elaborat Chestionarul de evaluare a nevoilor comunității pentru identificarea nevoilor, precum și a dificultăților cu care se confruntă membrii comunității locale.
A fost întocmit și transmis Raportul tehnic și Raportul financiar intermediar Nr. 1 către Operatorul de Fond.
În ceea ce privește promovarea și comunicarea:
au fost confecționate și amplasate două panouri de informare (billboard) la locul desfășurării fiecărei operațiuni, și anume: unul la Centrul comunitar „Sfântul Martin de Tours” și celălalt la Școala Gimnazială Turulung (2.4)
au fost publicate două postări pe Facebook – una legată de activitățile din cadrul programului „Integrare socială prin educație ecologică”, iar cealaltă referitoare la programele de vacanța oferite de Centrul comunitar „Sfântul Martin de Tours” (2.1)
prin prezenta s-a efectuat actualizarea lunară a informațiilor de pe website-ul organizației privind stadiul de implementare a proiectului (2.1).
Data actualizării: 29.07.2022
Elaborat:
Boros Ioan - manager proiect
E-mail: boros.janos@caritas-sm.ro
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Proiectul este derulat de Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung și beneficiază de o finanțare în valoare de 148.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.




© 2025. Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. All rights reserved.